Jordvarme

Udnyt varmen fra jorden med et jordvarmeanlæg

Jordvarme er en meget smart og miljøvenlig løsning, som kan sikre dig adgang til både varme i radiatoren og varmt vand i hanen. Men hvordan fungerer sådan et anlæg? Du skal faktisk forestille dig et omvendt køleskab. Der er tale om, at der graves en lang slange ned i din have. Slangen er fyldt med frostvæske, og den samler jordens varme op og bliver 4-5 grader varm, hvorefter væsken løber ind i huset og passerer selve varmepumpen, der således varmer væsken helt op.

I det hele består denne varmeløsning af 4 forskellige dele. Der er tale om en fordamper, som optager varme, en kondensator, der afgiver varme, en kompressor, som hæver temperaturen, og en drøvleventil, der regulerer mængden af kølemiddel. I øvrigt har et jordvarme-anlæg en elektronisk styring, som sikrer, at anlægget regulerer sig selv i forhold til temperaturen udenfor.

Jordvarme sikrer dig en holdbar klimaløsning

I disse tider er der meget fokus på at sikre sig miljø- og klimavenlige løsninger i forhold til opvarmning af boliger. Og hvor det før i tiden var svært at finde en både prisvenlig og miljøvenlig metode, ser det nu heldigvis helt anderledes ud. Jordvarme har nemlig en mængde af fordele:

E
Jordvarme er en billig løsning, der forbruger mindre strøm, end det anvender.
E
Du kan opnå en besparelse på op mod 50 %, hvis du i dag anvender eksempelvis oliefyr.
E
Du skal ikke bruge kræfter på vedligeholdelse. Jordvarme-anlægget er et lukket kredsløb.
E
Der er tale om en energiløsning, der bliver mere og mere værd, som tiden går.
E
Du kan kombinere jordvarme med for eksempel solceller og spare dig selv for mange penge – og miljøet for en stor belastning.

Det skal du vide, inden du anlægger jordvarme

Det kan være en smule omfangsrigt at anlægge jordvarme, og det er derfor nødvendigt, at du har adgang til en relativt stor have, hvor slangen kan graves ned. Derfor ses det også oftere og oftere, at jordvarme installeres i nybyggeri, hvor der er taget hensyn til disse krav.

Husk også på, at din bolig skal være vældig godt isoleret, ligesom dit centralvarmesystem skal være af nyere dato og i alle tilfælde funktionsdygtigt. Dertil skal du også søge kommunen om tilladelse til at tage jordvarme i brug.

Få finansieret din nye varmeløsning

Stevns Varmepumeteknik kan i samarbejde med Resurs Bank hjælpe med en attraktiv finansieringsløsning til din investering i en ny energivenlig varmeløsning.

N

Hvordan fungerer en varmepumpe?

Du skal ikke stille sikkerhed
N

Hvordan fungerer en varmepumpe?

Rentefrit i 5 år
N

Hvordan fungerer en varmepumpe?

Du kan altid indfri lånet uden meromkostninger

Vi tager os af din varmepumpe

Har din varmepumpe brug for en kærlig hånd, står Stevns Varmepumpe klar til at hjælpe.

Det er os

Stevns Varmepumpe Teknik ApS
CVR-nr.: 33597746

Her bor vi

Maglebyvej 7
4671 Strøby
.